Rabu, 16 Disember 2015

Qaseh Gold Junior menyokong tumbesaran anak-anak



Salam Qaseh






QASEH JUNIOR - menyokong 5 faktor utama tumbesaran kanak²..

1. Sistem imune - melawan penyakit
2. Minda - fokus pelajaran
3. Tenaga - sentiasa cergas
4. Tumbesaran - sumber mineral & vitamin
5. Serat - sistem penghadaman











Apa yang best dengan Qaseh Gold Junior ni.. ?!

đź”– membekalkan tenaga & mencerdaskan minda serta merangsang emosi positif kanak².

đź”– boleh di ambil seawal usia 1 tahun.

đź”– menguatkan sistem imun anak² tanpa mengbataskan pergerakan aktif anak².

đź”– melindungi anak² dari jangkitan kuman & bakteria.

đź”– madu, kurma & kismis, kaya dengan glukosa & fruktosa semulajadi yg dapat membantu membekalkan tenaga segera kepada tubuh & merangsang sistem otak.












Khamis, 19 November 2015

Qaseh Gold Premier


QASEH PREMIER

********************
Terdapat 16 gabungan formulasi makanan sunnah...

Antara campuran yang best..

1)minyak Biji Anggur
✔Mengandungi antiOksidan polyphenols,termasuk Oligomeric Proanthocyanidin Comolexes (OPCs)sejenis anti oksidan yang hebat.
✔Baik untuk memperbaiki paras gula dalam darah,menstabilkan tekanan darah tinggi,merendahkan paras LDL kolestrol & melancarkan perjalanan darah.
✔Baik untum melambatkan penuan otak.
✔Baik untuk memperbaiki penglihatan malam.

2)Gojiberi
✔Terkenal dlm perubatan cina. Mengandungi zeaxanthin,sejenis anti oksidan yg menyokong kesihatan penglihatan.
✔Baik untuk mengawak paras gula,kolestrol dalam darah.
✔Memperbaiki kualiti tidur malam & mengurangkan stress.
✔Baik untuk sistem penghadaman.

3)Kranberi
✔Kaya dengan Antioksidan. baik untuk up sistem imun.
✔Bercirikan anti inflamasi yg baik untuk stabilkan tekanan darah & nerendahkan paras LDL kolestrol.
✔Baik untuk mengurangkan risiko jangkitan saluran kencing (UTI)
✔Baik untuk mengurangkan penyakit gusi.
✔Baik untuk penghadaman.

4)Kacang Ginjal
✔Baik untuk mngurangkan paras LDL kolestrol & mengurangkan risiko penyakit jantung.
✔Baik untuk stabilkan gula dalam darah
✔Baik untuk sistem penghadaman.

5) Ekstrak Roselle
✔bercirikan antioksidan & anti mikrob
✔ Baik untuk mengurangkan risiko kanser
✔ baik untuk mengurangkan risiko penyakit jantung
✔Baik untuk melawaskan pembuangan air kecil dan air besar

6) Kalsium tulang ikan
✔kaya dengan sumber kalsium semulajadi
✔menyokong kesihatan tulang dan sendi



Dapatkan # qasehPremier sekarang..
# LebihPadatLebihKhasiat

info lanjut whatsapp ke 012-5924741





Sabtu, 14 November 2015

Pakej Ekonomi Qaseh Gold








Muslim Entrepenuer
➖➖➖➖➖➖➖

Misi kami di Ana Edar ialah untuk meningkatkan kualiti kehidupan ummah melalui penghasilan produk penjagaan kesihatan yang halalan toyyiban berasaskan penyelidikan & pembangunan. Insya Allah.


Tambahan daripada itu, kami komited untuk membina rangkaian entreprenur Muslim yang proaktif, dinamik & berdaya saing melalui sistem bimbingan & latihan bersepadu. Insya Allah.

Dengan itu, kami membuka dan menawarkan peluang perniagaan buat mereka yang mencari platform perniagaan yang bukan hanya produk nya patuh syariah, tetapi pelan pemasaran nya juga patuh syariah. Yang mana Ana Edar komited dalam memastikan perniagaan patuh syariah dengan melantik panel syariah yang berwibawa.

Dengan pelbagai pilihan produk yang hebat dan terbaik, dan insentif yang banyak, Anda berada di tempat yang betul dengan memilih Ana Edar.

Kami juga menyediakan grup sokongan secara online serta kelas-kelas dan program untuk memantapkan skill & ilmu rania (rakaniaga).


untuk info lanjut,
WA 012-5924741  


Jom bersama kami menyebarkan manafaat. JIhad bisnes Ana Edar adalah untuk melahirkan usahawan Muslim yang berdaya saing melalui produk formulasi pemakanan sunnah yang memberi manafaat & menyokong gaya kehidupan sihat & berkualiti.







#sayaKonsultanQasehGold
#jihadgandakanmanfaat
#CiptaPercayaCapai
#QasehGold_MembinaKehidupanBerkualiti


Rabu, 11 November 2015

Qaseh Gold Adinda untuk ibu hamil

Bila mengandung,
Banyak hal kena pantau
Hb = kepekatan darah.
Bacaan cantik ialah 12, dibawah kawalan kalau bacaan 10. Kena ulang-alik pegi klinik kesihatan.
Bacaan kencing manis/diabetes.
Kalau ada sejarah, memang kena hati-hati. Kerap lah kena minum ayaq gula. Baby pun berisiko.
Pemakanan kena jaga. Cukup zat, cukup mineral. Supaya baby berkembang dengan baik.
Kalau rasa tak cukup semua tu, tambah dengan suplemen. Qaseh Gold hasil dari gabungan makanan sunnah yang lengkap dengan vitamin, mineral dan antioksidan yang membantu perkembangan bayi dan ibu.
Rasanya sedap dari ubat. Mudah diambil setiap hari.

➖➖➖➖➖➖
Nak cuba Qaseh pm kami  ye ��
Saya #KonsultanQasehGold
012-5924741 WA 

Follow kami di https://www.facebook.com/SihatbersamaQasehGold


Jumaat, 6 November 2015

Pakej berpantang Qaseh Gold

Set berpantang Qaseh terdiri ;
Rindu qoqo
Qaseh gojes
Qaseh premier @ adinda (boleh pilih salah satu)
Serum gojes
Sole
Kenapa Rindu qoqo.
↪ koko premium , dengan tambahan ekstrak kurma & stevia. Selain ia sedap & lazat, Mbantu untuk mberi tenaga kepada Ibu & kurma baik utk penyusuan ibu.
Kenapa Qaseh Gojes
↪ antara ramuan gojes adalah kolagen marin, Bunga sakura, Bunga teratai, argan, buah ceri, astaxanthin ⏩  ramuan khusus utk kesihatan kulit.
đź”–membantu mengecilkan pori² serta menyerlahkan kulit
đź”– memperbaiki tekstur kulit
đź”–menyokong kelembapan kulit
đź”–membantu merawat masalah jerawat
đź”–mengurangkan parut
đź”–melindungi kulit berkedut pra matang
đź”–mengurangkan kedutan bawah Mata
đź”–menyokong keanjalan kulit
đź”–mengurangkan "stretch mark" pada kulit akibat kehamilan
đź”–membantu mencerahkan kulit
đź”–membantu masalah pigmentasi @ jeragat
đź”–mengatasi Masalah kulit kusam
đź”–mengurangkan garis halus
Kenapa Beauty serum
↪ ramuan terdiri drp Canadian willow herb, sum calm in, sum relief, allantoin
Kebaikan serum
đź”–pelindungan matahari
đź”–anti radang
đź”–merawat wajah akibat bhn kimia & matahari
đź”–membantu Masalah jer awat
đź”–Mengecilkan pori² wajah
đź”–mencegah kulit keringh
đź”–anti oksida tinggi
đź”–melicinkan kulit
đź”–meningkatkan replikasi sel
đź”–menyembuhkan luka & bekas luka

Cara amalkan Qaseh premier
🌟 amalkan 2 sudu, 3 kali sehari.
🌟 ambil pada waktu pagi, petang & sblm tidur, cth setiap 7 jam sekali.


khasiat Qaseh premier
⏩ membaiki luka @ sel dlm badan akibat bersalin
⏩ memberi tenaga kpd ibu dlm berpantang
⏩ mengawal emosi ibu dlm berpantang
⏩ membekalkan kalsium utk Ibu , baik utk penghasilan susu ibu
Ini adalah set yang disyorkan untuk ibu² agar mendapat kesan pemulihan yang baik @ impak maksima, sihat dan cergas sepanjang tempoh berpantang.

Untuk.pesanan @ pertanyaan :
Sila whatsapp 012-5924741 Kakyong Habibah
#sayaKonsultanQasehGold


Rabu, 4 November 2015

Qaseh Gold sebagai energy booster

ANDA SERING PENAT?
.

FATIGUE atau rasa penat yang selalu di alami oleh sebahagian daripada kita telah di anggap sebagai salah satu fenomena yang biasa.

● Keadaan letih lesu yang sudah mencapai tahap KRONIK selalunya diikuti dengan sakit kepala,sakit tulang belakang,makanan yang kurang hadam,dan selsema.

● Ia juga faktor penyebab yang membuat kita cepat marah dan sensitif.
✔ Penyebab badan lemah dan lesu:
✔ Pemakanan yang tidak sihat
✔ Tekanan dan stress
✔ Kegemukan
✔ Pekerjaan yang memenatkan
✔ Insomnia
✔ Darah rendah/anemia
✔Perokok tegar
✔ Mengambil kafein secara berlebihan
✔ Pengambilan makanan segera dan makanan rapu yang berlebihan
✔ Tidak melakukan senaman
✔ Pengambilan ubat-ubatan
✔ Kekurangan air

.
SIHAT dan CERIA dengan Qaseh!!

Info lanjut tentang Qaseh Gold,
Usah segan² whatsapp ke 012-5924741 Kakyong Habibah

#sayaKonsultanQasehGold

Selasa, 3 November 2015

Qaseh Gold Family combo set

PRODUK PILIHAN RAMAI
===================

Produk untuk seisi keluarga yang MUDAH, MURAH & MUJARAB.
Amalan pemakanan yang baik mampu mencegah pelbagai penyakit.
Ikhtiar kita untuk sihat.
Bila sihat, badan mampu memberikan 100% tumpuan sesuatu kerja yang dilakukan.
Hargai nikmat sihat sebaik mungkin.


WA : 012-5924741 kakyong habibah

#sayaKonsultanQasehGold
#FamilyComboQasehSet
#TheRightMindSet
#KonsultanQaseh
Follow kami di https://www.facebook.com/SihatbersamaQasehGold


Isnin, 2 November 2015

Tips sihat

NAK SIHAT?
-------------------
√ Makan makanan yang berkhasiat
√ Bijak mengurus stress
√ Perbanyakkan beribadah
√ Bersenam dan berekreasi
√ Minum air yang mencukupi
√ Jalani hidup yang seimbang
√ Pengambilan suplemen yang sesuai



Tips dari Konsultan Qaseh Gold
#sayaKonsultanQasehGold
#QasehGold
#makanansunnah


Mahu tahu , Info lanjut berkaitan QasehGold,
Whatsapp 012-5924741
...

Ahad, 1 November 2015

Set Hamil Qaseh Gold

Set Kehamilan QASEH ini mengandungi :

a) QASEH Gold Adinda (Untuk Isteri) – tambahan bahan adalah passiflora, manjakani dan pegaga.
b) QASEH Gold Kekanda (Untuk Suami) - tambahan bahan adalah guarana, tribulus dan ashwaganda.
c) SOLE (kedua-dua) – sole sgt penting untuk masalah apa pun sebab sole beralkali jadi minum air campur sole badan kita jadi neutral dan detox semua kotoran dalaman..kan air terbaik air zam zam air yang paling tinggi alkali tetapi susah nak cari. Sole adalah pengganti zam zam


2 jenis bahan utama dalam QASEH iaitu KURMA dan MADU banyak memainkan peranan sebagai agent untuk kehamilan.

KURMA
- Menyokong pembentukan sel darah merah yang sangat diperlukan oleh mereka yang cuba hamil.
- Di samping itu, kurma juga kaya dengan triptofan, sejenis asid amino yang diperlukan untuk menghasilkan serotonin. Serotonin penting untuk memberi ketenangan kepada tubuh, menstabikan mood, melegakan stress dan memperbaiki kualiti tidur.Kesemua ini akan mempengaruhi keseimbangan hormon yang akan meningkatkan kesuburan.

MADU
- Kaya dengan mineral dan asid amino untuk membekalkan nutrisi kepada sistem peranakan serta merangsang fungsi ovari untuk mudah hamil.
- Selain itu SIREH bertindak membantu membina rahim dan sistem peranakan.



Untuk pesanan & pertanyaan
Whatsapp 012-5924741 Kakyong Habibah


Sabtu, 31 Oktober 2015

Soal jawab Qaseh Gold Adinda

Pelbagai soalan tapi hanya dgn satu jawapan...

soalan:...kalau nak IKHTIAR HAMIL nak makan 
apa?
jawapan:......makan QASEH ADINDA

soalan:....kalau dah HAMIL ,nak makan apa yang 
baik untuk ibu dan baby?
 jawapan:......makan QASEH ADINDA

soalan:....dalam PANTANG nanti nak makan apa
yang boleh bagi tenaga???
jawapan:......makan QASEH ADINDA

soalan:...SUSU kurang..macam mana nak buat???
 jawapan :......makan QASEH ADINDA

aikk....BAGUS sangat ke QASEH tu??? semua boleh dengan QASEH...!!!!!!

Dalam SEBOTOL QASEH tu ada 15 RAMUAN termasuk MAKANAN SUNNAH dan HERBA PILIHAN....

Jadi, apa lagi, bertindak lah sekarang.. Atasi masalah anda dengan Qaseh Gold Adinda.

Mahu order ?!
Whatsapp 012-5924741 kakyong habibah

‪#‎sayaKonsultanQasehGold‬

Khamis, 29 Oktober 2015

Berpantang dengan Qaseh Gold Adinda

Berpantang dengan Qaseh Gold Adinda
~ rahim cepat kecut
.
. "nak gak share pasal rahim cepat kecut...kua je lr (labor room)..msuk wad...nurse cek,,then nurse ckp...eh...cpt kecut rahim akak ye...balik rumah esok pun nurse kampung ckp benda yg sama...saya telan qaseh hari2..sebelum masuk lr pun teguk qaseh...alhamdulillah... " ~ Fifi Fatihah
..
..
Ingin tahu lanjut, whatsapp jer acik di 012-5924741
.
.
#sayaKonsultanQasehGold
#jemaahQasehQMN
#tbaniaga  #tbasupport
#testimoniQasehGoldAdinda #berpantangdenganQasehGold

Anak kerap sakit pembelajaran merosot

ANAK KERAP SAKIT PUNCA PEMBELAJARAN MEROSOT TERUK!]

Setiap ibu inginkan anak sihat & bijak. Tapi sebenarnya ramai ibu yang hanya fokus kepada betapa bijaknya anak lebih dari kesihatan anak tadi.
.

Contoh: Anak dapat markah ujian Matematik 55%. Bila anak tunjuk markah tadi,anda marah. Tapi anda sedar yang anak kerap tak pergi sekolah kerana kerap demam & batuk yang mengakibatkan proses pembelajaran terganggu.
.

Jadi anda perlu lebih fokus pada kesihatan anak baru beralih ke kepandaian anak tadi.
=================================

Berilah pemakanan yang baik & halal dengan jus ‪#‎QasehJunior‬ untuk anak anda.
.
Boleh diminum seawal 1 tahun -12 tahun.

Whatsapp segera 012-5924741 untuk lebih info tentang junior. Jangan segan -segan yer

Set Qaseh Family combo

PRODUK PILIHAN RAMAI
===================
.
Produk untuk seisi keluarga yang MUDAH, MURAH & MUJARAB.
.
Amalan pemakanan yang baik mampu mencegah pelbagai penyakit.
.
Ikhtiar kita untuk sihat.
.
Bila sihat, badan mampu memberikan 100% tumpuan sesuatu kerja yang dilakukan.
.
Hargai nikmat sihat sebaik mungkin.

.
.untuk pesanan,
Info lanjut
Whatsapp 012-5924741

Harga utk set Kombo (seperti dalam gambar) RM342 tidak termasuk pos.

Hadiah percuma disediakan , selagi stok masih ada.

‪#‎FamilyComboQasehSet‬
‪#‎TheRightMindSet‬
‪#‎sayaKonsultanQasehGold‬
‪#‎jemaahQasehQMN‬

Isnin, 26 Oktober 2015

Manafaat Qaseh Gold Adinda

Adakah anda tergolong wanita yang mempunyai masalah seperti:

→senggugut keputihan & period yang tidak teratur
→anemia buasir resdung migrain
→lemah sistem pertahanan badan, seringkali demam batuk selsema
→telah berkahwin & ada masalah kesihatan dalaman & hubungan suami isteri
→sukar hamil & sedang merancang untuk hamil
→sedang hamil terutamanya ysng ada masalah hb rendah, kaki kejang sembelit, tiada selera makan, morning sickness, sukar tidur
→sedang berpantang & menyusukan anak

Jika YA atasi masalah ini dengan #QasehGoldAdinda.....

Pendek kata...semua wanita boleh amalkan qaseh adinda..banyak khasiat dalam 1 botol sahaja... InsyaAllah jika anda amalkan secara konsisten.. anda akan rasai keberkesanannya...

Info lanjut @ pesanan :
Whatsapp 012-5924741 Kakyong Habibah

Ahad, 25 Oktober 2015

Ibu hamil cergas dengan Qaseh Gold Adinda

QASEH GOLD ADINDA , rahsia kecantikan kecergasan ibu-ibu sepanjang tempoh kehamilan hingga menyusukan bayi.

❌ TIADA LAGI KULIT KUSAM

✔  MEMBANTU MENGURANGKAN  RASA MUAL

❌ TIADA LAGI RASA LETIH & TAK BERMAYA

✔ MEMBANTU MASALAH TIDAK CUKUP SUSU

✨ Makanan tambahan TERBAIK buat ibu mengandung, ibu yang menyusukan anak, ibu yang sedang berpantang & juga wanita yang inginkan cahaya mata ✨

“Saya baru makan 3 hari  tapi pelik tau! Sebab dah tak rasa pening macam sebelum ni, tak loya, boleh makan semua yang saya nak! Lenguh badan pun dah tak terasa macam sebelum ni. Ajaibnya ramuan Sunnah QASEH GOLD ADINDA ni!!”

“Lepas makan QASEH GOLD ADINDA ni!!”

,morning sickness kurang, kulit nampak berseri-seri. Lain sangat dengan masa saya mengandung sebelum ni!”

“Membantu Susu badan makin bertambah, tak risau dah sebelum pergi kerja sebab stok susu cukup untuk anak. Badan pun terasa cergas je”

QASEH GOLD ADINDA ni!!”
juga memfokuskan pada perkembangan minda anak anda kerana QASEH GOLD ADINDA
mengabungkan ekstrak makanan terbaik seperti MADU , KURMA,ZAITUN,TIN, ZAAFARAN , HABBATUSSAUDA, ZAMZAM , GINGKO dan 3herba lain. 

Pengambilan hanya 2-3sudu  pagi dan malam pun dah cukup!

✔ boleh diambil seawal 5 bulan kehamilan

✔ Halal, ada kelulusan IMP & produk bumiputera

Mommy & bakal mommy semua!

JOM WHATSAPP +6012-592 4741 untuk membuat tempahan

Doa di pagi hari

"Ya Allah, ya Tuhan kami, Tuhan yg Maha Agung, Tuhan yg menguasai langit dan bumi, Tuhan yg menguasai hari akhirat.
Ampunkanlah dosa kami, rahmatilah hidup kami, baikkanlah akhlak kami, berikanlah kami petunjuk, kurniakan kami rezeki yg halal, tutupkan keaiban kami, naikkan darjat kami, sesungguhnya kami amat berhajat kepada pemberian kebaikan yg Engkau kurniakan.

Ya Allah, kurniakanlah kepada kami iman yg teguh agar sentiasa bertakwa kepada-Mu.  Wahai Tuhan kami, sihatkanlah tubuh badan kami agar dapat istiqamah mentaati segala perintah-Mu, sentiasa mensyukuri segala nikmat-Mu dan sejahterakanlah hidup kami di dunia dan di akhirat serta jauhi kami daripada azab siksa-Mu.
Ya Allah, perkenankanlah segala permohonan kami."

Jumaat, 22 Mei 2015

Standard penghasilan Qaseh Gold







Standard Penghasilan Qaseh Gold


Salam.

Terima qaseh atas sokongan & keprihatinan terhadap kualiti produk Qaseh Gold. Kami di Ana Edar juga sentiasa berusaha untuk memastikan produk Qaseh Gold yang dihasilkan menepati standard yang tinggi serta dapat memberi kesan yang positif & baik untuk manfaat kesihatan pengguna insya Allah.

Sebagai makluman, Qaseh Gold adalah produk yang dirumuskan daripada bahan2 ramuan semulajadi.

Semua bahan2 yang dimasukkan dalam Qaseh Gold adalah tertakluk kepada Akta Makanan Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) & dihasilkan di kilang yang mempunyai Amalan Pengilangan Baik (GMP) serta mendapat persijilan di bawah program keselamatan & kualiti makanan KKM.


Untuk memastikan setiap bahan mentah & produk yang dihasilkan juga terpelihara khasiatnya, maka pihak pengilangan kami juga mengambil berat aspek penyimpanan bahan mentah & kaedah membuat Qaseh Gold yang menggunakan teknologi tinggi serta mengawal sebarang bentuk pemanasan yang perlu dilakukan untuk menjaga khasiat produk insya Allah.


Ramuan2 pilihan dalam Qaseh Gold adalah terdiri daripada bahan2 makanan yang sifatnya tidak berlawanan di antara satu sama lain.


Selain daripada itu, untuk memastikan soal keselamatan & kualiti produk, produk Qaseh Gold juga dihantar ke USM untuk drug screening, dihantar ke lab untuk microb test & heavy metal test serta test2 lain seperti kandungan karbohidrat, beberapa mineral, vitamin & asid amino. Alhamdulillah laporan yang diterima adalah sangat baik.


Kumpulan RnD Qaseh Gold kami telah membuat sukatan keperluan setiap pengambilan mengikut bahan mentah asal. Air yang dimasukkan adalah sebagai pelengkap utk melarutkan bahan seperti kurma & xanthan gum.


Alhamdulillah, sejak dipasarkan pada tahun 2007, pengguna Qaseh Gold semakin bertambah dari masa ke semasa. Qaseh Gold juga Alhamdulillah dapat menyokong banyak isu-isu kualiti kesihatan yang dihadapi oleh pelanggan kami.


Rania boleh menghadiri kelas Sunnah Food bagi mendapat info & maklumat lanjut.


Wallahu a'lam.


info lanjut & pertanyaan ,
whatsapp 012-5924741 kakyong habibah

Konsultan Qaseh
Rania Qaseh Ipoh/Tasek



Jumaat, 15 Mei 2015

Keperluan anti oksidan usia 40an dan lebih





Semakin usia meningkat , keperluan anti oksidan juga meningkat.

Untuk kekal sihat perlulah kerap ambil pelbagai makanan yang kaya anti oksidan, seperti kurma, delima, kranberry, blackberi, strawberi, kismis, minyak zaitun, anggur Merah,


Anti oksidan ni fungsi nya banyak..
Antaranya utk :
✏ fungsi utama utk meneutralkan radikal bebas
✏awet muda (kecantikan kulit secara keseluruhan),
✏ mencegah & melawan kanser,
✏ menurunkan kadar kolestrol LDL


Sukar untuk disiplinkan diri makan makanan anti oksidan..?


Pilihan : amal lah Qaseh Gold Premier


Jus kesihatan Dari #AnaEdar yang diformulasikan khusus untuk peringkat usia 40an, 50an, 60an & lebih.


Info lanjut/pesanan
Hubungi 012-5924741 Kakyong habibah


#sayajual #juskesihatan #QasehGoldPremier #antioksidan #kayakalsium #produkAnaEdar #bazarpaknil



Khamis, 14 Mei 2015

Pati kristal Sole membantu masalah kencing manis a.k.a diabetes








Diabetes tidak boleh dipandang ringan.., pada satu tahap tertentu sekiranya paras gula dalam badan mereka tidak terkawal, ia akan boleh menjejaskan semua organ dan sistem badan seperti kegagalan ginjal, mata, jantung, hati dan pelbagai lagi yang kadangkala boleh membawa maut.

Sebab itulah diabetes digelar sebagai "Silent Killer" atau Pembunuh Senyap. Kebiasaannya diabetes lebih senang menyerang golongan yang berusia...namun kini golongan muda juga kanak-kanak ada yg mengidap diabetes disebabkan faktor pemakanan yang tidak sihat
Hinggakan pada satu tahap pesakit terpaksa menjalani suntikan insulin.

Sebab apa pesakit diabetes perlu suntikan insulin? Ini disebabkan insulin tidak dapat dikeluarkan secara semulajadi di dalam badan kerana kekurangan bahan mentah yg diperlukan seperti zinc & chromium...Bagaimana nak dapatkan? Mudah sahaja kini dengan mengamalkan Pati Kristal Mineral SOLE. Insya-ALLAH membantu pesakit diabetes.


Bagaimana SOLE dapat membantu pesakit DIABETES?
---------------------------------------------------------------------

i) KROMIUM menukarkan karbohidrat kepada glukosa dan membantu mengawal pengeluaran insulin

ii) MAGNESIUM membantu untuk mencerna gula, kanji dan lemak. Oleh itu dapat menstabilkan kadar gula dalam darah

iii) VANADIUM berfungsi seperti insulin dalam metabolism glukosa

iv) MANGAN mengekalkan paras glukosa darah pada tahap normal



Tips Penggunaan:
----------------------

1) Campurkan 2.5 ml SOLE ke dalam satu gelas air bertapis/ air minuman dan minum pada waktu pagi sebelum menggosok gigi

2) Campurkan 5 ml lagi ke dalam air minuman 1.5 liter untuk diminum sepanjang hari

3) Penggunaan kerap tidak memberi kesan sampingan

1 btl , 170ml, rm60 (tidak tmasuk pos)
Kos pos rm6.40 sm, rm10.60 ss


nota :
untuk tujuan perawatan masalah diabetes, penggunaan sehari pati kristal sole adalah 8ml. Maka 1 botol sole boleh bertahan selama lebih kurang 21 hari. dan untuk tujuan kesihatan, kita syorkan pengambilan berterusan selama 3 bulan.

Jadi , disyorkan pembelian 2 botol sekaligus untuk penjimatan pos. Untuk yang di Semenanjung, 2 botol SOle hanya rm126 termasuk pos.




untuk pesanan,
Hubungi 012-5924741/018-9527725
kakyong habibah, KOnsultan Qaseh @ Rania Ipoh.



#diabetes #patikristalSole #Sole



Selasa, 12 Mei 2015

Tampil yakin tanpa solekan tebal dengan sabun wytie




sabun wytie RM29.90 (tidak termasuk pos)



Satu satunya sabun kecantikan yang mengandungi Alpha Arbutin, Aloe Vera, Tea tree, Glutathione, Vit A, Vit C, Vit E, Nano White.

Sabun ini dapat merawat masalah kulit seperti berikut :-
1. Merawat & Menghilangkan jerawat;
2. Merawat & Menghilangkan parut jerawat & cela;
3. Mengurangkan & menyelesaikan masalah jeragat;
4. Mengurangkan kedutan pada kulit;
5. Mencerahkan kulit yang kusam/gelap;
6. Menyamaratakan tona kulit yang tidak sekata;
7. Mencerahkan kulit dicelah2 lipatan;
8. Boleh digunakan untuk muka & badan;
9. Memberi kelembapan yang sempurna;
10. Mengurangkan dan menghilangkan tompok hitam;
11. Memudarkan parut akibat jerawat;
12. Penggunaan berterusan akan membuat kulit lebih bersinar & bermaya tanpa solekan yang tebal;
13. Menganjalkan kulit wajah dan badan;
14. Membantu merawat masalah Ekzema (Eczema adalah sejenis penyakit kulit yang disebabkan oleh sistem imun badan yang tidak normal (lemah) dan faktor genetik. Masalah ini kebiasaannya dihadapi oleh wanita dan kanak-kanak. Eczema boleh menyebabkan kegatalan pada kulit dan kulit mengelupas. Keadaan ini boleh menjadi bertambah teruk berikutan pengambilan makanan di mana pesakit mempunyai alahan (allergic) terhadap makanan tersebut. Selain itu, menyentuh bahan-bahan alahan dan perubahan suhu secara mendadak juga akan menyembabkan kegatalan pada kulit);
15. Dapat menghilangkan parut;

** SELAMAT untuk ibu2 hamil dan anak2 seawal usia 3 tahun.



untuk pesanan,
Hubungi 012-5924741 kakyong habibah



Khamis, 2 April 2015

Sudahkah anda menukar garam di dapur anda ?




BerTukarlah kepada kristal Garam mineral @ Garam masakan Ana Edar. .


Beza kristal garam mineral & garam biasa (NaCl)
.
Kristal garam mineral mengandungi kesemua zat mineral & elemen surih yg diperlukan oleh tubuh (Dr Barbara Hendel & PeterFerriera , Water Salt - Essence of Life, m/s 99)
.
Garam biasa (NaCl) adalah garam proses di mana zat² mineral mikro & makro telah dinyahkan sebagai kotoran. Ia langsung tiada persamaan dgn garam asli. Yang tinggal hanyalah Natrium Klorida (NaCl). (Dr Barbara Hendel & PeterFerriera , Water Salt - Essence of Life, m/s 109)
.
Kebaikan Kristal garam mineral :
1. 100% tulen & semulajadi.
2. Melazatkan makanan & masakan.
3. Masakan tidak perlu ditambah MSG.
4. Makanan lebih lengkap berzat.
5. Jangkahayat makanan lebih lama tanpa pengawet.
6. Makanan lambat basi.
7. Meningkatkan penyerapan nutrein ke dalam tubuh.
8. Mengandungi 84 mineral.


tahukah anda, pengambilan garam biasa (NaCl) secara berlebihan menjadi racun kepada tubuh kita.

"Garam biasa (NaCl) adalah racun diperingkat selular yang agresif yang menambah beban kepada organ perkumuhan kita (Dr Barbara Hendel & PeterFerriera , Water Salt - Essence of Life, m/s 110)

.
Petikan Dari buku Persatuan Pengguna Pulai Pinang (CAP), menyatakan garam biasa adalah :
1. Pembunuh yang tersembunyi dalam makanan
2. Japan segera kepada penyakit
3. Racun yang diproses
4. Musuh di dapur

NaCl penyebab kepada penyakit :
1. Darah tinggi
2. Ghout
3. Strok
4. serangan jantung
5. Kencing manis
6. Alzheimer
7. Kerosakan ginjal
8. Barah usus
9. Arthritis
10. Batu karang
11. Migraine
12. Obesiti

Kenapa perlu bertukar kepada Garam masak Ana Edar.
1. Ia adalah garam Kristal molekul nya dlm bentuk ionik yang mudah diserap oleh tubuh.
2. Ia diproses tanpa melalui pelunturan.
3. Ia semulajadi dari pergunungan Himalaya, kawasan yang tertutup dan jauh Dari pencemaran.
4. Ia mengandung 84 mineral makro & mikro yang diperlukan tubuh untuk kesihatan tubuh. 
Terbukti melalui ujian klinikal.


Untuk pesanan :
012-5924741 SMS/WhatsApp Kakyong Habibah


#GaramKristal #garamMasakAna #84mineral



Tingkatkan kesihatan anda dengan Qasjeh Gold

Salam Qaseh,

Tiada gunanya duit bertingkek-tingkek jika sakitnya juga bertingkek-tingkek.

Buatlah pelaburan sesikit dengan mengamalkan pemakanan kesihatan tambahan until tingkatkan prestasi kesihatan kita sekeluarga.

Seronokkan bila mana kita dapat melihat keluarga dan anak lebih sihat, cergas  Dan bertenaga.?

Indahnya menikmati kehidupan yang penuh kebahagian dan keceriaan.

Usaha kecil anda hari ini, bakal membawa perubahan yang besar untuk masa hadapan yang lebih baik.

Jom mula amalkan Qaseh Gold untuk anda seisi keluarga.

Dapatkan dari kami hari ini.

Hubungi hotline kami di 012-5924741 , Kakyong Habibah.


Khamis, 19 Mac 2015

Dropship QASEH GOLD

Berminat dengan Dropship?


Pihak yang terlibat dalam dropship
a) Dropshipper : pemilik/penyimpan stok barang (kami)
b) Agen : penjual stok yang akan dapat komisen dari jualan (anda)


Maksud Dropship:-

1- Satu kaedah berniaga dimana penjual (anda) tidak perlu menyimpan stok sesuatu barang yang nak dijual atau tidak perlu modal utk berniaga.
2- Anda sebagai penjual hanya perlu memasarkan produk saja. Kalau ada org nak beli, anda akan contact dropshipper (kami), dan kami akanhantar brg terus kepada pembeli. Ketika itu anda akan diberi komisen atas jualan yg telah anda lakukan.
3- Anda tidak perlu tanggung kerugian kalau stok tak abis atau tak laku.
Tugas anda hanyalah mempromosikan produk fizikal dimana2 laman web atau sosial seperti di facebook, blog, website dan lain2 cara yg boleh meningkatkan jualan anda dengan harga runcit.

Kesimpulan.
Jika anda ingin berniaga tanpa mengeluarkan modal, dropship adalah kaedah yang terbaik. Ini kerana anda boleh menjual tanpa modal, tanpa risiko dan tidak perlu membeli dan menyimpan stok. Hanya perlukan masa anda saja untuk mempromosikan produk dropshipper!

Kami membuka tawaran sebagai rakan dropship Qaseh Gold.

Buat yang berminat, 
boleh hubungi Kakyong habibah melalui WhatsApp 012-5924741
#dropshipQasehGold


Saya mahu zuriat

Contoh ayat promo utk set hamil
SAYA MAHU ZURIAT!!!


Masih belum dikurniakan ZURIAT? Anda dah cuba bermacam -macam jenis ubat , Supplement mahupun Pembedahan? Tapi anda masih Tidak Hamil.

Berikhtiarlah dengan MULTIVITAMIN & MINERAL hasil dari MAKANAN SUNNAH yang terdapat dalam QASEH GOLD

Sukar HAMIL adalah berpunca dari masalah kesuburan isteri atau suami atau kedua-duanya.
Pelbagai Faktor yang menyebabkan Ketidaksuburan seseorang seperti :
☛ penyakit organ peranakan seperti cyst,fibroid dan endometriosis
☛ kegagalan ovulasi
☛ ketidakseimbangan hormone
☛ selalu senggugut
☛ masalah keputihan
☛ anemia
☛ umur
☛ stress
☛ merokok/alcohol
☛ period tidak teratur

Kita jangan salahkan sesiapa dalam hal ini. Apa kata kita BACK TO BASIC dimana kita kembali amalkan makanan sunnah di zaman Rasulullah iaitu KURMA dan MADU yang mana ia adalah bahan paling utama dalam QASEH GOLD.

QASEH GOLD ialah formulasi Jus Makanan Sunnah unggul dan herba terpilih untuk meningkatkan tenaga fizikal, minda dan emosi serta menjana kesihatan.

KEUNIKAN BAHAN-BAHAN QASEH GOLD dimana ia dibuat bahan utama adalah KURMA dan MADU. Disamping itu Minyak Habatussauda, Tiin, Delima, Air Zam-Zam, Za’fran, Gam Arab, Gingko Biloba, Sireh.


QASEH GOLD juga mengandungi terapi al-Quran dan dikilangkan secara Islamik (IMP), 100% HALAL dimana ia Produk Bumiputera Islam.


Set Kehamilan QASEH ini mengandungi :

a) QASEH Gold Adinda (Untuk Isteri) – tambahan bahan adalah passiflora, manjakani dan pegaga.

b) QASEH Gold Kekanda (Untuk Suami) - tambahan bahan adalah guarana, tribulus dan ashwaganda.

c) SOLE (kedua-dua) – sole sgt penting untuk masalah apa pun sebab sole beralkali jadi minum air campur sole inshaALLAH badan kita jadi neutral dan detox semua kotoran dalaman..kan air terbaik air zam zam air yang paling tinggi alkali tetapi susah nak cari. Sole adalah pengganti zam zam

2 jenis bahan utama dalam QASEH iaitu KURMA dan MADU banyak memainkan peranan sebagai agent untuk kehamilan.

KURMA
- Menyokong pembentukan sel darah merah yang sangat diperlukan oleh mereka yang cuba hamil.
- Di samping itu, kurma juga kaya dengan triptofan, sejenis asid amino yang diperlukan untuk menghasilkan serotonin. Serotonin penting untuk memberi ketenangan kepada tubuh, menstabikan mood, melegakan stress dan memperbaiki kualiti tidur.Kesemua ini akan mempengaruhi keseimbangan hormon yang akan meningkatkan kesuburan.

MADU
- Kaya dengan mineral dan asid amino untuk membekalkan nutrisi kepada sistem peranakan serta merangsang fungsi ovari untuk mudah hamil.
- Selain itu SIREH bertindak membantu membina rahim dan system peranakan.

➊KHASIAT QASEH GOLD KEKANDA untuk Suami:
-------------------------------------------------------------
✔ MERAWAT/ PENAMBAHAN tenaga batin
✔ Melancarkan perjalanan darah dengan lebih baik
✔ MENINGKATKAN bilangan & kuantiti sperma
✔ MENAMBAH daya seksual lelaki dan kesuburan lelaki

➋KHASIAT QASEH GOLD ADINDA untuk Isteri:
-------------------------------------------------------------
✔ Menguatkan rahim
✔ Meningkatkan tahap kesuburan
✔ Membina sel darah merah
✔ Membekalkan NUTRISI kepada sistem peranakan
✔ Mengatasi masalah KEPUTIHAN
✔ Melegakan STRESS
✔ Menstabilkan hormone
✔ Merangsang fungsi ovari untuk mudah hamil

Alhamdulillah dah ramai yang mendapat zuriat dengan mengamalkan QASEH GOLD.

* Berikhtiarlah selagi mampu kerana anak adalah menyeri rumahtangga. Insyallah dengan makanan sunnah ini membuahkan hasil yang anda tunggu selama ini!
Harga Set Kehamilan QASEH adalah harga mampu milik..

Dapatkan segera produk TERLAJAK LARIS sekarang sebelum kehabisan stock!!!





harga 1 set Pakej Kehamilan
RM195 tdk termasuk caj pos

*nota : harga baru mulai 1 May 2015



untuk pesanan : whatsapp 012-5924741 kakyong habibah




Ahad, 1 Februari 2015

Jom kenali Qaseh Gold

Tak kenal maka tak cinta !! Jom kenali Qaseh Gold.

Apa itu QASEH GOLD

Merupakan minuman kesihatan yang berasaskan ramuan yang diiktiraf sebagai Makanan Sunnah seperti Kurma, Madu, Habbatus Sauda’, Buah Tin, Zaitun, Delima & Air Zam-zam. Diperkaya dengan kehebatan Gam Arab sebagai Prebiotik Semulajadi & herba tradisi seperti Za’faran, Ginkgo & Sirih. Juga herba khusus Tribulus, Guarana & Ashwaganda (Kekanda) serta Passiflora, Pegaga & Manjakani (Adinda) juga Badam dan Bayam (Junior).


Mengapa QASEH GOLD
Berdasarkan Testimoni Nyata Pengguna, Qaseh Gold telah memberikan impak dan kesan yang positif dalam masa minimum satu minggu (berdasarkan perkongsian testimoni oleh pengguna dan mungkin berbeza mengikut individu).

Formulasi Makanan Sunnah Qaseh Gold adalah makanan kesihatan yang dirumus tanpa menggunakan bahan kimia berbahaya yang bakal meninggalkan kesan negatif dalam jangka masa yang panjang. Sebaliknya, hampir keseluruhan kandungan Qaseh Gold adalah berdasarkan bahan semulajadi dan organik.

Siapa yang perlukan QASEH GOLD

Suami@Ayah, Isteri@Ibu, Warga Emas, Pekerja yang menggunakan tenaga fizikal, Pekerja yang banyak menggunakan tenaga minda@berfikir, Pasangan yang akan mendirikan rumahtangga, Pasangan yang berusaha untuk mendapatkan zuriat, Wanita mengandung, melahirkan & menyusu, Pelajar Universiti@Kolej, Ahli sukan, Kanak-kanak 5 tahun ke atas


Bagi pertanyaan mahupun pesanan,

Sila whatsapp 012-5924741 Kakyong habibah

Jumaat, 30 Januari 2015

SABUN VECTO ANTINYAMUK

bagai pelengkap utk menghalau nyamuk 


1 set hanya rm49.90, tidak termasuk pos


#sabunvecto
Sabun #antinyamuk

2 ketul rm29.90, tidak termasuk pos

#cegahgigitannyamuk #cegahsebelumdigigit
#cegahdenggi

Untuk pesanan,

Whatsapp 012-5924741

#KakyongShoppe #WAHM

Rabu, 21 Januari 2015

QASEH GOLD JUNIOR

Salam Qaseh,

QASEH JUNIOR JUNIOR KHAS UNTUK ANAK2 TERSAYANG..

Qaseh Gold Junior adalah pemakanan kesihatan yang berasaskan pemakanan Sunnah dan diperkayakan lagi dengan kehebatan BADAM, BAYAM & KISMIS. Ia bercirikan anti oksidan dan anti bakteria yang antara lain membantu tumbesaran, menguatkan sistem imun, meningkatkan tenaga & kecerdasan si manja anda.

Kandungan @ Ramuan Qaseh Gold Junior :

��kurma �� madu ��  buah tiin �� zaitun �� habbatus sauda �� delima �� air zam zam �� gam arab �� zaffaran �� gingko �� pegaga �� garam bukit �� kismis �� badan �� bayam

Ramuan-ramuan yang tinggi nutrisi dan diperlukan untuk sistem imunisasi, minda dan kesihatan fizikal anak2.

Anak yang bagaimana perlu makan Qaseh Gold Junior?
1-yang memilih/tiada selera makan
2-yang kerap/sedang jatuh sakit
3-yang sukar makan ubat
4-yang suka makan makanan segera/makanan rapu
5-yang tidak suka makan sayur
6-yang sedang mengalami alahan/batuk/selesema/kahak
7-yang ingin kekal sihat, cergas dan cerdas!

Sesuai dari 1 tahun - 12 tahun.

Qaseh gold junior rm60

Utk pesanan,
WhatsApp 012-5924741 Kakyong habibah

#juskesihatan #anaksihat
#QasehGoldJunior #JemaahQaseh #bisnesqasehgold #sayajual

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...